4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Savooiekoolrolletjes

Savooiekoolrolletjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

100 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

8 grote koolbladeren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Kook de koolbladeren met zout 2 minuten. Spoel ze met koud water af in een vergiet.
  • 2 Wel de couscous. Verhit de olijfolie en fruit hierin de knoflook en de ui.
  • 3 Voeg de chilipoeder, zout, peper, de kastanjechampignons en de amandelen toe en roerbak 2 minuten. Schep de couscous erdoor.
  • 4 Leg de koolbladeren naast elkaar en dep ze droog. Snijd eventueel harde nerven weg maar laat de bladeren heel.
  • 5 Verdeel het couscousmengsel over het midden van de bladeren. Vouw de zijkanten van de kool naar binnen en vorm rolletjes.
  • 6 Leg ze met de naad naar beneden in een ingevette ovenschaal. Zet ze afgedekt 15 minuten in het midden van de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 195 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté