4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
recepten Scampi’s in pittige tomaten-roomsaus

Scampi’s in pittige tomaten-roomsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje cognac
2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

15 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram cocktailgarnalen

dit product is niet beschikbaar

500 gram wokgarnalen naturel

dit product is niet beschikbaar

24 grote garnalen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Dep de scampi’s of garnalen droog. Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Bak de paprika even mee.
  • 2 Schep de scampi’s of garnalen erbij met het paprika- en kerriepoeder. Meng de tomatenblokjes erdoor en blus af met de cognac.
  • 3 Voeg de kookroom toe en kook iets in. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie. Serveer het stokbrood bij de scampi om te dippen.

bereidingstip

Vervang in dit recept de paprika- en kerriepoeder door piripiri-kruiden.. Je kunt de scampi’s of garnalen ook flamberen. Belangrijk hierbij: wees voorzichtig en zet de afzuigkap uit! Steek de cognac aan en giet de kookroom erbij als de vlammetjes gedoofd zijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 32 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks