4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, tussendoortje, brunch, bijgerecht
recepten Schiacciata Siciliana met tonijn en olijven

Schiacciata Siciliana met tonijn en olijven

ingrediënten


20 min
4 personen
50 glazen olijven zonder pit
1 blikje tonijn op water

dit product is niet beschikbaar

4 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt saffraan

dit product is niet beschikbaar

1 zakje gist

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Kneed het deeg nogmaals door en halveer het.
  • 2 Spreid een helft op de bakplaat met de vingers uit tot een rechthoekige lap. Verdeel de gebakken uienringen gelijkmatig over het deeg en vervolg met de ansjovis, tonijn en olijven.
  • 3 Duw op een ingevet werkvlak het andere stuk deeg ook met de vingertoppen plat tot hetzelfde formaat. Leg over de vulling en druk het deeg met de vingertoppen aan.
  • 4 Bestrooi met grof zout of zoutvlokken en bak in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Serveer (lauw)warm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté