4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Schnitzel gepaneerd met cheesecornflakes

Schnitzel gepaneerd met cheesecornflakes

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

100 gram extra belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram cornflakes

dit product is niet beschikbaar

1 eiwit

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 varkensschnitzels

dit product is niet beschikbaar

4 kalfsschnitzels

benodigdheden

vershoudfolie

1 bakplaat met bakpapier

  • 1 Sla de schnitzels wat platter tussen twee laagjes vershoudfolie, dep ze goed droog met keukenpapier en bestrooi ze aan een kant met zout en peper. Bestuif ze aan beide kanten met bloem.
  • 2 Klop het eiwit los in een diep bord. Verkruimel de cornflakes met de kaas en paprikapoeder een paar seconden in de keukenmachine of ga er met een deegroller overheen.
  • 3 Wentel de schnitzels eerst royaal door het eiwit en dan door het cornflakesmengsel.
  • 4 Druk het vlees stevig in de cornflakes zodat de kruimels goed vastplakken.
  • 5 Leg de gepaneerde schnitzels op een schaal en laat ze afgedekt een half uur koelen.
  • 6 Verwarm de oven voor op 75°C. Verwarm twee eetlepels van het vloeibaar bakproduct op middelhoge stand en bak hierin twee schnitzels aan beide kanten goudbruin (blijf erbij want ze kunnen snel verbranden).
  • 7 Houd ze warm in de oven op de bakplaat en bak de andere schnitzels in de rest van het bakproduct.

bereidingstip

Lekker met een salade of gestoomde groenten.

wijnadvies

Niet al te zwaar rood zoals Bourgogne Pinot Noir past erg goed. Helemaal als u deze licht koelt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté