4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Schnitzel met camembert, honing en witte wijn

Schnitzel met camembert, honing en witte wijn

ingrediënten


40 min
4 personen
150 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

20 gram geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

100 gram camemberts

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
4 grote varkensschnitzels
4 grote kalfsschnitzels

benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Sla de schnitzels goed plat tussen een velletje vershoudfolie. Bestrooi ze aan beide kanten met zout, peper en de tijm en bestuif ze met bloem.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de helft van de boter en bak de schnitzels op hoge stand in korte tijd aan beide kanten bruin. Neem ze uit de pan en leg ze in een wijde ovenschaal.
  • 3 Verdeel de camembert, honing en amandelen erover. Bak de schnitzels circa 10 minuten in de oven.
  • 4 Roer ondertussen het aanbaksel in de pan los. Giet de wijn erbij en laat dit op middelhoge stand in circa 5 minuten inkoken.
  • 5 Draai de warmtebron laag en voeg de rest van de boter al roerende toe.
  • 6 Giet de saus over de schnitzels en warm nog 5 minuten mee in de oven. Serveer het vlees met een flinke schep van de saus.

bereidingstip

Lekker met spinazie.

wijnadvies

We houden het lekker op Italiaans wit. Frisse Verdicchio Terrazzano of Villa Mondi Soave. Ook de wat vollere Montalto Chardonnay past prima bij dit gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 41 gram