4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Schnitzel met kaaskorstje

Schnitzel met kaaskorstje

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram gruyère
100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

4 kalfsschnitzels
4 varkensschnitzels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Sla de schnitzels met behulp van de achterkant van een koekenpan, stevige steelpan of vleeshamer onder een stuk vershoudfolie extra plat.
  • 2 Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper en bestuif met bloem.
  • 3 Vermeng op een groot bord het paneermeel met de kaas en klop in een ander groot bord de eieren los.
  • 4 Haal de schnitzels eerst door het ei en dan door de paneer. Schud overtollig paneer weg en herhaal deze handelingen.
  • 5 Laat de schnitzels bij voorkeur 30 minuten opstijven in de koelkast.
  • 6 Verwarm het bakproduct met de olie in een grote koekenpan en bak de schnitzels per twee om en om bruin en krokant.
  • 7 Houd eventueel warm in een matig warme oven terwijl je de andere schnitzels bakt.

bereidingstip

Lekker met gebakken aardappelen of frietjes, en sperziebonen.

wijnadvies

Nava Real Rueda heeft een heel frisse kijk op schnitzels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 540 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 51 gram