4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Schnitzelrolletjes met sla en ovenaardappels

Schnitzelrolletjes met sla en ovenaardappels

ingrediënten


50 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

slasaus

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

1 krop botersla

dit product is niet beschikbaar

100 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

100 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

4 varkensschnitzels

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1000 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

1000 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

8 spiesen

8 satéprikkers

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verdeel de aardappels over een bakplaat. Sprenkel er 4 eetlepels olijfolie over en bestrooi ze met zout en rozemarijn.
  • 3 Bak de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Schep ze een keer om.
  • 4 Halveer de schnitzels in de lengte en snijd ze nog een keer dwars door. Sla ze onder vershoudfolie een beetje platter en bestrooi met peper.
  • 5 Halveer de bacon in de lengte en leg op elke schnitzel een plakje. Rol op en steek 2 rolletjes met een beetje tussenruimte aan elke spies.
  • 6 Verhit de rest van de olijfolie en bak de spiesjes 4 minuten per kant.
  • 7 Meng de sla met de radijs en slasaus naar smaak. Serveer de spiesen met citroenparten, de aardappels en de sla.

bereidingstip

Vervang de rozemarijn in dit gerecht door tijm.. Bak de citroenpartjes in dit recept mee met de vleesrolletjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 33 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté