4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Schuimberg in zabaglionesaus

Schuimberg in zabaglionesaus

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels zoete witte wijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 ovenvaste bakjes

  • 1 Klop de eiwitten en de poedersuiker met een elektrische mixer tot stijve glanzende pieken.
  • 2 Klop de eidooiers los met de wijn en suiker en zet de kom bovenop een steelpannetje met een klein laagje water dat tegen de kook aan is.
  • 3 Klop voortdurend met een garde tot de eieren licht gebonden en romig van kleur zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • 4 Giet de saus in vuurvaste bakjes. Verwarm de ovengrill.
  • 5 Klop de eiwitten nog even goed om en schep op elk schaaltje vla een mooie berg eiwitschuim.
  • 6 Zet de schaaltjes heel kort vlak onder de hete grill en laat licht verkleuren. Serveer direct, eventueel bestrooid met poedersuiker.

wijnadvies

Heerlijk het schuim wegbruisen met Asti Spumante of Moscato van Yellow Tail.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 125 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 7 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate