- 1 Rooster het brood. Klop de eidooiers los en roer de garnalen, helft van de bieslook, citroenrasp en -sap erdoor.
- 2 Klop de eiwitten met een snuf zout stijf in een schone kom. Spatel de eiwitten vervolgens voorzichtig door het garnalenmengsel.
- 3 Verhit de boter in een grote koekenpan. Giet het eimengsel erin en laat afgedekt in circa 8 minuten garen op een lage stand.
- 4 Leg de omelet op een bord, bestrooi met de rest van de bieslook en serveer met het brood.
bereidingstip
Gebruik voor het kloppen van eiwit een brandschone metalen kom of maak een kunststof kom extra vetvrij met een beetje citroensap. . Klop de eiwitten met een snufje zout tot stijve pieken: wanneer je de kom op zijn kop kunt houden, is het schuim stevig genoeg. Spatel dit schuim vervolgens voorzichtig door het eigeel, anders sla je alle luchtigheid er weer uit.
wijnadvies
Bij deze schuimomelet smaakt een licht mousserende wijn, zoals Tiresia Prosecco Frizzante erg lekker.