4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Schuimomelet met gruyere

Schuimomelet met gruyere

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram gruyère
2 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 snufje paprikapoeder
6 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de eidooiers met versgemalen peper en paprikapoeder los. Klop de bieslook en de helft van de kaas erdoorheen.
  • 2 Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een schone kom. Schep de eiwitten rustig door het kaasmengsel.
  • 3 Verhit de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Giet het kaasmengsel erin en laat met het deksel op de pan in circa 8 minuten garen op een lage stand.
  • 4 Bestrooi met de rest van de kaas en klap de omelet voorzichtig dubbel. Laat de omelet nog 1 minuut in de pan liggen zodat de kaas goed smelt.
  • 5 Laat de omelet op een bord glijden en snijd in stukken.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 18 gram