4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Schuimomelet met kastanjechampignons en rode ui

Schuimomelet met kastanjechampignons en rode ui

ingrediënten


20 min
4 personen
4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm het bakproduct en fruit de uiringen circa 4 minuten. Voeg de tijm en de champignons toe en roerbak nog enkele minuten. Bestrooi met zout en peper en zet apart.
  • 2 Klop de eigelen in een grote kom los met een paar eetlepels water en schep daar het champignonmengsel doorheen.
  • 3 Klop in een andere kom de eiwitten stijf met wat zout (dit gaat heel snel met een elektrische mixer) en schep dit voorzichtig door het mengsel.
  • 4 Giet deze massa terug in dezelfde koekenpan en laat op lage stand met het deksel op de pan in circa 5 minuten langzaam garen.
  • 5 Draai de omelet om met behulp van een plat bord en laat nog 5 minuten garen.
  • 6 Snijd de omelet in 4 punten en serveer direct. Lekker met een salade en aardappelen uit de oven als hoofdgerecht en met wat brood als lunchgerecht.

wijnadvies

Schenk er een wijn bij die zelf ook wat aards, wat herfstigs, wat paddenstoelerigs in zich heeft… En die zijn er meer dan voldoende. Vooral rood van de Pinot Noir voldoet aan dat profiel. Zo wordt het heerlijk genieten van Sensas of de bekende rode Bourgogne. Door deze te schenken kies je voor de Franse invalshoek. Maar ook in Italië en Spanje zijn paddenstoelengerechten geliefd. De Italianen drinken er dan graag Sensi Chianti Riserva bij en de Spanjaarden Vega Real uit Ribera del Duero.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 175 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes