8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Schwarzwälder trifle

Schwarzwälder trifle

ingrediënten


30 min
8 personen
100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

250 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

400 gram chocolademousse

dit product is niet beschikbaar

1 pot kersenjam

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter kirsch
2 chocoladecake

dit product is niet beschikbaar

2 potten kersen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ronde (glazen) hogere schaal

  • 1 Giet de kersen af. Beleg de bodem van de schaal met plakjes cake.
  • 2 Besprenkel de kersen met de kirsch en verdeel ze over de cake in de schaal.
  • 3 Smeer tussen de overige plakjes cake een laag kersenjam en leg de cake op de kersen.
  • 4 Verdeel vervolgens de chocolademousse over de cake, leg er nog een laag cake op en zet de schaal circa 2 uur (of een dag van tevoren) afgedekt in de koelkast.
  • 5 Klop de slagroom met de vanillesuiker en kaneel lobbig en spatel de mascarpone erdoor. Verdeel deze room over de trifle en strijk glad met de achterkant van een vochtige lepel.
  • 6 Garneer met de geschaafde chocolade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1105 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 126 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté