eenvoudig
20 min.
brunch
home recepten Scones basisrecept

Scones basisrecept

ingrediënten


20 min
lemoncurd
150 gram frambozenjam
170 gram clotted cream
8 gram zout

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

16 gram bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

75 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

mixer met deeghaken

deegroller

bakkwastje

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de boter in piepkleine blokjes.
  • 2 Kneed met de mixer van de bloem, het bakpoeder, de boter, 2 eieren, de melk, karnemelk en het zout een samenhangend deeg.
  • 3 Rol het deeg uit tot een deeglap van 2 cm dik. Steek met een glas (ca. ø 6 cm) 12 cirkels uit het deeg. Breng restjes deeg weer samen en steek er weer cirkels uit. Of snijd het deeg in 12 blokjes. Leg de scones op de bakplaat met wat afstand ertussen, want ze rijzen nog.
  • 4 Klop het laatste ei los. Bestrijk de bovenkant van de scones dun met ei. Bak ze in de oven in 20 min. lichtbruin en gaar.
  • 5 Serveer de scones warm of op kamertemperatuur met de clotted cream en frambozenjam of lemoncurd.

bereidingstip

Bak de scones van tevoren. Bewaar ze maximaal 3 dagen in een luchtdichte trommel of vries ze in (max. 3 maanden). Verwarm de (ontdooide) scones voor het serveren 4-6 min. in een warme oven (180ºC), airfryer (160ºC) of halveer ze en rooster de helften in een broodrooster.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 579 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 97 gram
eiwit 12 gram