4 personen
gemiddeld
20 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak, brunch, ontbijt
recepten Scones met bessen en citroenricotta

Scones met bessen en citroenricotta

ingrediënten


20 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels lemoncurd
150 gram ricotta
50 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

175 milliliter amandelmelk

dit product is niet beschikbaar

175 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

5 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

koekjessteker

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng de bloem met de bakpoeder, suiker en een snuf zout. Kneed met de vingers de boter erdoor tot alles grof kruimelig is.
  • 2 Houd 2 eetlepels van de geklopte eieren apart en giet de rest samen met de karnemelk bij de bloem. Kneed kort tot een soepel deeg. Kneed als laatste voorzichtig de bessen erdoor.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 2 cm dik. Steek met een glas of gladde uitsteekvorm cirkels eruit. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met ei.
  • 4 Bak de scones in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar. Laat afkoelen tot lauwwarm. Roer intussen de ricotta, lemoncurd en citroenrasp door elkaar en serveer bij de scones


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 830 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 126 gram
eiwit 24 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier