4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, tussendoortje, ontbijt
home recepten Scones met cranberry's en abrikozen

Scones met cranberry's en abrikozen

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

125 karnemelk
125 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

50 gram gedroogde cranberry's

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

300 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

hartvormige steker

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Kneed het zelfrijzend bakmeel met de suiker, zout, de boter en de vruchtjes snel tot een korrelig geheel.
  • 2 Vermeng de melk met het water en giet dit bij het bakmeel. Roer en kneed snel tot een zacht deeg.
  • 3 Het deeg hoeft niet lang gekneed te worden anders worden de scones taai en droog.
  • 4 Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit tot een lap van 2 cm dik en snijd of druk er vormpjes uit.
  • 5 Leg de vormpjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk de scones met een kwastje met melk.
  • 6 Bak de scones in 10 à 15 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen tot lauwwarm.

bereidingstip

Lekker met lobbige slagroom of kwark met slagroom.. Gebruik ook eens andere uitsteekvormen zoals een ster, bloem, cirkel of ovaal.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté