gemiddeld
15 min.
tussendoortje, brunch, ontbijt
home recepten Scones met cranberry-sinaasappeljam

Scones met cranberry-sinaasappeljam

ingrediënten


15 min
125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rode port 

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappellikeur
1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 potje cranberrycompote

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

225 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng het bakmeel met de bakpoeder, suiker en een snufje zout. Voeg de boter toe en wrijf met de vingertoppen tot fijn kruim. Schep het in een kom en maak een kuiltje in het midden.
  • 2 Klop in een andere kom het ei los met de melk en houd 1 eetlepel van dit mengsel apart. Giet de rest bij het meelmengsel en meng met een vork erdoorheen. Kneed het deeg goed door. Voeg nog wat bloem toe als het deeg te plakkerig is. Rol 4-6 gelijke bolletjes van het deeg. Verdeel ze over de bakplaat en druk plat tot circa 2,5 cm hoog.
  • 3 Bestrijk met het eimengsel en bak de scones in de oven in 8-10 minuten goudgeel en gaar. Leg op een rooster en laat een beetje afkoelen.
  • 4 Verwarm intussen de cranberrycompote met de sinaasappelrasp, -sap en likeur zonder te koken. Serveer met de crème fraîche bij de scones.

bereidingstip

Deze scones serveer je met jam en crème fraîche. Maar om de romige Engelse ‘clotted cream’ te evenaren kun je een deel crème fraîche ook vervangen door de nog romigere mascarpone.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 6 gram