4 personen
uitdagend
25 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Scones van zoete aardappel met paddenstoelen

Scones van zoete aardappel met paddenstoelen

ingrediënten


25 min
4 personen
roze peperkorrels
1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter arachideolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 takjes verse tijm

dit product is niet beschikbaar

100 gram brie

dit product is niet beschikbaar

100 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram gezouten boter

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 snufje nootmuskaatpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

150 gram bieten

dit product is niet beschikbaar

150 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

keukenpapier

  • 1 Zet de aardappelblokjes op met water en zout en kook ze gaar. Giet af en pureer. Laat afkoelen.
  • 2 Zeef het bakmeel met het bakpoeder en voeg een flinke snuf versgemalen peper, een snuf nootmuskaat en de gedroogde kruiden toe.
  • 3 Klop in een andere kom de melk met de boter door elkaar en roer de aardappelpuree erdoor. Voeg het gekruide bakmeel toe en kneed tot een soepel deeg. Dek af en laat even rusten.
  • 4 Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg uit tot een lap van 1,5 cm dik en snijd of steek er 8 gelijke ruiten of cirkels uit.
  • 5 Leg ze op de bakplaat, steek in elke scone een blokje kaas en leg er wat tijm op. Bak de scones in de oven in circa 15 minuten bruin en gaar.
  • 6 Verhit voor de topping de boter en fruit hierin de sjalotten een paar minuten op een lage stand.
  • 7 Voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak een paar minuten op middelhoge stand. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 8 Verhit intussen de olie in een hoge pan, verdeel de peterselie in kleine roosjes en frituur deze heel kort.
  • 9 Schep de peterselie uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.
  • 10 Klop de slagroom lobbig met een snufje zout. Leg op elk bord 2 scones met eromheen een schep paddenstoelen. Lepel een beetje slagroom langs de scones. Garneer met de gefrituurde peterselie en bestrooi eventueel met wat peperkorrels.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 15 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst