- 
											1
											Verhit de olijfolie en bak hierin de kip aan beide kanten goudbruin. Schep de kip uit de pan. 
										
- 
											2
											Fruit de ui, knoflook, de peper en de tomatenpuree in het bakvet. 
										
- 
											3
											Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak 5 minuten mee. Voeg de kip en het citroensap en na 5 minuten de rode wijn toe en laat 10 minuten inkoken. 
										
- 
											4
											Voeg daarna de tomaten met sap en het bouillonblokje toe, roer goed en laat het geheel 30 tot 40 minuten stoven. 
										
- 
											5
											Verwijder voor het serveren het pepertje en voeg de peterselie toe. Garneer met basilicumblaadjes. 
										
 
							
							voedingswaarde (per 100 gram/ml)
							
									
										| energie | 420 kcal | 
									
										| vet | 28 gram | 
									
										| verzadigd vet | 7 gram | 
									
										| koolhydraten | 12 gram | 
									
										| eiwit | 26 gram |