4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht

Scottiglia

ingrediënten


25 min
4 personen
8 basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 kippenbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

1 vleesbouillontablet

dit product is niet beschikbaar

400 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 stengel bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

70 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 kipkarbonades
4 kippenpoten

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en bak hierin de kip aan beide kanten goudbruin. Schep de kip uit de pan.
  • 2 Fruit de ui, knoflook, de peper en de tomatenpuree in het bakvet.
  • 3 Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak 5 minuten mee. Voeg de kip en het citroensap en na 5 minuten de rode wijn toe en laat 10 minuten inkoken.
  • 4 Voeg daarna de tomaten met sap en het bouillonblokje toe, roer goed en laat het geheel 30 tot 40 minuten stoven.
  • 5 Verwijder voor het serveren het pepertje en voeg de peterselie toe. Garneer met basilicumblaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 26 gram