4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Selderijsalade met rookvlees en kruidenmayonaise

Selderijsalade met rookvlees en kruidenmayonaise

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram rookvlees

dit product is niet beschikbaar

1 krop eikenbladsla

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse dragon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel geraspte mierikswortel

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter mayonaise
1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

knolselderij

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leg de knolselderijreepjes in een kom met koud water en knijp de citroen erboven uit.
  • 2 Maak de radijsjes schoon en bewaar het loof.
  • 3 Snijd de radijsjes in plakjes of partjes.
  • 4 Meng de mayonaise met de room, mierikswortel, dille, peterselie, zout en peper.
  • 5 Meng de eikenbladsla met het radijsloof en verdeel over 4 borden.
  • 6 Giet de knolselderij af, dep droog en schep met de radijsjes over de sla.
  • 7 Besprenkel met de helft van de kruidenmayonaise.
  • 8 Garneer met roosjes rookvlees en verdeel de rest van de mayonaise over de salade.

bereidingstip

Vervang het rookvlees door rosbief.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 12 gram