4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Selderijsoep met appel en gevulde croutons

Selderijsoep met appel en gevulde croutons

ingrediënten


30 min
4 personen
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse basilicum
2 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën wit casinobrood

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

125 crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

1 grote kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

500 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 friszure appels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

  • 1 Begin met de croutons. Druk de sneetjes brood met een deegroller iets platter.
  • 2 Meng de feta met abrikozenjam en basilicum. Leg 4 sneetjes brood naast elkaar.
  • 3 Spuit op elk sneetje, met afstand, 4 kleine hoopjes van de vulling.
  • 4 Bestrijk de andere broodsneetjes met eiwit en leg ze met de eiwitkant op de vulling.
  • 5 Steek er met de steker rondjes uit en druk de randen goed vast. Zet ze even in de koelkast (maak ze eventueel een dag van tevoren).
  • 6 Besprenkel voor de soep de appels met citroensap. Verhit de olie en bak hierin de knolselderij, de aardappel en de appelparten 3 minuten.
  • 7 Voeg bouillon en 350 ml water toe en kook zachtjes 15 minuten.
  • 8 Pureer de soep, breng op smaak met zout en peper en houd de soep warm.
  • 9 Verhit voor de croutons de olijfolie met de knoflook en bak ze hierin aan beide kanten lichtbruin.
  • 10 Roer de crème fraîche door de soep, strooi er komijn en eventueel wat basilicum over en serveer de warme croutons erbij.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Soep is veelal niet zo’n wijnliefhebber, maar het kan wel. Bij het frisse karakter van dit gerecht kunt u de huiswijn Wit Droog drinken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 16 gram