4 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht

Semifreddo

ingrediënten


20 min
4 personen
75 gram pure chocolade met hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram amarenekersen
200 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 plastic bekers

vershoudfolie

  • 1 Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Roer de yoghurt los en schep de slagroom er rustig doorheen.
  • 2 Schep de kersen en chocolade erdoor en vul de bekers met dit mengsel.
  • 3 Dek af met vershoudfolie en zet de bekers rechtop in de diepvries. Laat in 2 uur bevriezen.
  • 4 Neem de bekers vlak voor het serveren uit de diepvries en doop ze even in heet water.
  • 5 Stort de semifreddo op bordjes en giet er eventueel wat siroop van de kersen langs.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 5 gram