4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Semifreddo met frambozen

Semifreddo met frambozen

ingrediënten


25 min
4 personen
framboos

dit product is niet beschikbaar

150 gram frambozen

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

75 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker romig. Klop in een andere kom de eiwitten met een snufje zout en 1 theelepel citroensap stijf. Klop de slagroom stijf en spatel de geklopte eidooiers erdoor. Spatel eerst de helft van de eiwitten erdoor en ten slotte de rest van het eiwit.
  • 2 Leg een paar frambozen onder in een kleine ronde schaal en schenk de room erop. Laat afgedekt minimaal 4 uur opstijven in de diepvries.
  • 3 Pureer intussen de rest van de frambozen met de rest van het citroensap. Stort de semifreddo op een schaal, garneer met wat extra frambozen en serveer met de frambozensaus.

bereidingstip

Doop de bodem van de schaal kort in een laagje heet water, dan kun je de semifreddo daarna makkelijker storten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 340 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 5 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip