8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht
home recepten Semifreddo met hazelnoten en chocolade

Semifreddo met hazelnoten en chocolade

ingrediënten


25 min
8 personen
50 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels chocoladepasta

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

75 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

vershoudfolie

  • 1 Rooster de hazelnoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Klop de eiwitten iets luchtig. Voeg 1 eetlepel suiker toe en klop luchtiger. Voeg op deze manier nog 6 eetlepels suiker toe en klop het eiwit glanzend en stijf. Houd apart.
  • 2 Klop de eidooiers au bain-marie met de rest van de suiker en vanillesuiker luchtig en lichtgeel. Houd apart.
  • 3 Klop de slagroom stijf. Spatel dan eerst de geklopte eidooiers en daarna voorzichtig het eiwit erdoor.
  • 4 Bekleed de cakevorm met vershoudfolie en strooi een kwart van de hazelnoten over de bodem. Giet een derde van het roommengsel over de hazelnoten. Verdeel 1 eetlepel van de hazelnootpasta en een derde van de chocolade erover. Herhaal dit tot alles op is en bedek met de folie.
  • 5 Laat minimaal 8 uur of een nacht opstijven in de diepvries. Stort dan uit de vorm en snijd de semifreddo in plakken.

bereidingstip

In deze semifreddo met hazelnoten en chocolade wordt rauw ei gebruikt. Het is hierdoor niet geschikt voor ouderen, zieken, zwangeren en jonge kinderen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 12 gram