2 personen
hoofdgerecht
recepten Sesamnoedels met teriyaki-speklapjes

Sesamnoedels met teriyaki-speklapjes

ingrediënten


2 personen
300 gram peultjes & wortels
250 gram wok noedels
150 ml woksaus Teriyaki
2 stuks speklapjes

benodigdheden

zonnebloemolie

sesamolie

sesamzaad

  • 1 Wentel de speklappen door 4 eetlepels teriyaki-saus. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de speklapjes op middelhoge stand in circa 12 minuten goudbruin en knapperig.
  • 2 Voeg de rest van de saus toe en warm nog even door. Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Giet ze af en roer de sesamolie erdoor. Kook de peultjes in circa 5 minuten beetgaar en serveer met de noedels en speklapjes. Bestrooi met het sesamzaad.

bereidingstip

Dit noedelgerecht bevat al peultjes, maar je kunt het verder uitbreiden met een bijgerecht wanneer je graag nog wat extra groente eet. Lekker erbij is bijvoorbeeld gewokte prei met knoflook en oestersaus.

Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip