voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
2 personen
hoofdgerecht
Recepten Sesamnoedels met teriyaki-speklapjes

Sesamnoedels met teriyaki-speklapjes

ingredi├źnten

2 stuks speklapjes

150 ml woksaus Teriyaki

250 gram wok noedels

300 gram peultjes & wortels


benodigdheden

zonnebloemolie

sesamolie

sesamzaad

  • 1 Wentel de speklappen door 4 eetlepels teriyaki-saus. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de speklapjes op middelhoge stand in circa 12 minuten goudbruin en knapperig.
  • 2 Voeg de rest van de saus toe en warm nog even door. Bereid intussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 3 Giet ze af en roer de sesamolie erdoor. Kook de peultjes in circa 5 minuten beetgaar en serveer met de noedels en speklapjes. Bestrooi met het sesamzaad.

bereidingstip

Dit noedelgerecht bevat al peultjes, maar je kunt het verder uitbreiden met een bijgerecht wanneer je graag nog wat extra groente eet. Lekker erbij is bijvoorbeeld gewokte prei met knoflook en oestersaus.