- 1 Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes.
- 2 Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Bak de paprika 3 min. mee. Schep het paprikapoeder erdoor.
- 3 Voeg het blik tomatenblokjes toe. Verwarm de tomatensaus 5 min. op een lage stand.
- 4 Maak 4 kuiltjes in de saus. Breek boven elk kuiltje 1 ei. Verwarm de eieren op een lage stand 8 min. afgedekt, tot het eiwit is gestold. Breng op smaak met zout en peper.
bereidingstip
Door het zuur uit de tomatensaus stollen eieren in shakshuka wat langzamer dan anders. Dek de pan goed af en laat de eieren rustig garen. Zo krijg je stevig gestold eiwit en een mooie zachte dooier. . <h4>Variatietips</h4> • Laat in de saus 400 g spinazie slinken en bestrooi de shakshuka met 200 g verkruimelde feta.<br/> • Ook eens proberen: shakshuka met <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/shakshuka-met-aubergine-en-geitenkaas/">aubergine en geitenkaas</a>. <br/> • Shakshuka als ontbijt? Dat idee komt uit Israël, waar dit gerecht vaak 's ochtends wordt gegeten. Een lekker stevige start van de dag. Serveer met platbrood om mee in de saus te dopen. . <h4>Wat is shakshuka precies?</h4> Voor shakshuka worden groenten eerst zacht gestoofd, meestal paprika, ui en tomaat. Daarna worden de eieren gepocheerd in de saus. Oorspronkelijk komt shakshuka uit Tunesië, maar je vindt het tegenwoordig in heel Noord-Afrika en het Midden-Oosten, waaronder Israël en Marokko. Iedere regio geeft z’n eigen twist aan dit klassieke groentegerecht. . <h4>Shakshuka bewaren en preppen</h4> Shakshuka over? Je warmt het zo weer op. Bewaar voor 2 à 3 dagen in de koelkast, of vries in. Handig om op voorraad te hebben!