4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Shakshuka met aubergine en geitenkaas

Shakshuka met aubergine en geitenkaas

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 pitabroodjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

800 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de aubergine toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Voeg de gepelde tomaten en paprikapoeder toe en laat circa 8 minuten pruttelen op een lage stand.
  • 3 Maak met een lepel 4 kuiltjes in de saus en breek in elk kuiltje 1 ei. Verbrokkel de geitenkaas erover en laat afgedekt circa 10 minuten stoven, tot de eieren net zijn gestold.
  • 4 Verwarm intussen de pitabroodjes. Bestrooi de shakshuka met de peterselie en serveer met de pitabroodjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 20 gram