8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak

Sharlotka

ingrediënten


25 min
8 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

5 appels

dit product is niet beschikbaar

160 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de eieren met de suiker en een snufje zout in een hittebestendige kom en zet deze op een pan kokend water zodat de bodem het water niet raakt (au bain-marie).
  • 2 Klop met een mixer de eieren en suiker in 3-5 minuten tot een lichtgele crème. Neem de kom van de pan en klop nog circa 3 minuten. Spatel de bloem luchtig door de crème.
  • 3 Bekleed de bodem van de ingevette springvorm met bakpapier en verdeel de appelstukjes erover. Schep het beslag erop en schud licht met de vorm, zodat het beslag tussen de appelstukjes loopt. Bak de cake in de oven in circa 35 minuten lichtbruin en gaar. Laat afkoelen in de vorm.
  • 4 Verwijder de rand van de springvorm en keer de sharlotka om op een schaal. Trek het bakpapier voorzichtig eraf en bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip

Voeg 1 theelepel citroenrasp toe aan het beslag. . Serveer de sharlotka met zure room of crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté