online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
Recepten Shepherd's pie

Shepherd's pie

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

500 gram lamsgehakt

500 gram rundergehakt

1 ui

2 winterwortels

2 preien

2 teentjes knoflook

2 eetlepels tomatenpuree

2 eetlepels bloem

250 milliliter rode wijn

350 milliliter vleesbouillon

1 eetlepel worcestershiresaus

1 eetlepel tijm

eetlepel rozemarijn

750 gram kruimige aardappels

50 gram boter

3 eetlepels hete melk

3 eetlepels Parmezaanse kaas

3 eetlepels belegen kaas

2 eidooiers

2 eetlepels paneermeel


benodigdheden

grote ovenschaal

  • 1 Verhit de olie en bak het gehakt rul. Schep uit de pan en laat uitlekken.
  • 2 Fruit de ui, wortel, prei en knoflook in het bakvet. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak even mee.
  • 3 Blus af met de rode wijn en schenk de bouillon erbij. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met de worcestersaus, tijm, zout en peper.
  • 4 Laat zonder deksel circa 20 minuten zachtjes stoven zodat de saus iets dikker wordt.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 6 Kook de aardappels met zout gaar.
  • 7 Giet ze af, stoom ze droog en stamp de aardappels fijn met de boter, melk, kaas en eidooiers.
  • 8 Schep de gehaktsaus in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree.
  • 9 Bestrooi met extra paneermeel en zet de pie 20-25 minuten in de oven tot de saus langs de randen borrelt.
  • 10 Neem uit de oven en laat voor het serveren even rusten.

bereidingstip

Voeg aan de gehaktsaus 1 eetlepel grove mosterd toe.. Vervang de prei door blokjes pastinaak of koolrabi.


voedingswaarde

energie 795 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 38 gram