4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
recepten Shepherd's pie

Shepherd's pie

ingrediënten


50 min
4 personen
2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels hete melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

750 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel worcestershiresaus

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 preien

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

500 gram lamsgehakt
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grote ovenschaal

  • 1 Verhit de olie en bak het gehakt rul. Schep uit de pan en laat uitlekken.
  • 2 Fruit de ui, wortel, prei en knoflook in het bakvet. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak even mee.
  • 3 Blus af met de rode wijn en schenk de bouillon erbij. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met de worcestersaus, tijm, zout en peper.
  • 4 Laat zonder deksel circa 20 minuten zachtjes stoven zodat de saus iets dikker wordt.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 6 Kook de aardappels met zout gaar.
  • 7 Giet ze af, stoom ze droog en stamp de aardappels fijn met de boter, melk, kaas en eidooiers.
  • 8 Schep de gehaktsaus in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree.
  • 9 Bestrooi met extra paneermeel en zet de pie 20-25 minuten in de oven tot de saus langs de randen borrelt.
  • 10 Neem uit de oven en laat voor het serveren even rusten.

bereidingstip

Voeg aan de gehaktsaus 1 eetlepel grove mosterd toe.. Vervang de prei door blokjes pastinaak of koolrabi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 38 gram