4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Siciliaanse mosselpan

Siciliaanse mosselpan

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels groene pesto

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rode pesto

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels verse Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

3 kilogram mosselen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwijder beschadigde en openstaande mosselen die niet sluiten na een tik op de rand van het aanrecht.
  • 2 Leg de mosselen in een ruime pan. Voeg de tomaten met de knoflook, de Italiaanse kruiden en 3 eetlepels olijfolie bij de mosselen.
  • 3 Kook de mosselen, afgedekt, 4-5 minuten of tot ze open zijn. Schud ze na 2-3 minuten even om.
  • 4 Meng de rest van de olijfolie met het sinaasappelsap, peper, de pesto en de tomatenpuree. Verdun dit sausje eventueel met een beetje mosselvocht.
  • 5 Schep de mosselen op diepe borden of in kommen. Serveer het sausje erbij.

bereidingstip

Kies verse kruiden als basilicum, tijm en rozemarijn.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 38 gram