4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Siciliaanse ovenstoofpot

Siciliaanse ovenstoofpot

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

3 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tijm

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram runderriblap

dit product is niet beschikbaar

1 blik gepelde tomaat

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

fles rode wijn
4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 2 Verhit 1/3 van de olijfolie in een ovenvaste braadpan en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de wijn, bouillon en tomaten met sap toe en kook zachtjes 5 minuten.
  • 3 Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Verhit de boter en 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  • 4 Leg het vlees met de tijm in de braadpan. Zorg ervoor dat het vlees onderstaat, vul het bouillon-wijnmengsel eventueel aan met een scheutje water. Stoof met het deksel op de pan circa 1 uur in het midden van de oven.
  • 5 Verlaag de oventemperatuur naar 120ºC en stoof afgedekt nog 1 uur tot het vlees zacht is.
  • 6 Bestrooi de aubergineblokjes royaal met zout en laat ze uitlekken in een vergiet. Spoel de blokjes af en dep droog met keukenpapier. Bak de aubergine kort in de rest van de olijfolie en voeg de laatste 15 minuten van de stooftijd toe aan de stoofschotel met de bleekselderij, olijven en kappertjes.
  • 7 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en strooi ze over het gerecht. Lekker met rijst, risotto of ciabattabrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1060 kcal
vet 72 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 59 gram