4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Siciliaanse pastasalade met sardientjes en rozijnen

Siciliaanse pastasalade met sardientjes en rozijnen

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 blikjes sardines

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram penne

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta. Verhit intussen de olijfolie en roerbak hierin de rode peper en venkel circa 10 minuten op een hoge stand.
  • 2 Voeg de rozijnen toe en verlaag de warmtebron tot middelhoge stand. Voeg de helft van het citroensap toe en roer kort door.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron en voeg de pasta, peterselie, spinazie, tomaatjes en sardientjes toe. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  • 4 Breng de salade verder op smaak met citroensap en -rasp. Verdeel over borden en bestrooi met de pijnboompitten.

wijnadvies

Ga bij deze salade voor Italiaans wit, bijvoorbeeld de Terrazzano Verdicchio.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 25 gram