4 personen
uitdagend
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Sinaasappel-speculaassoufflé

Sinaasappel-speculaassoufflé

ingrediënten


20 min
4 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

4 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

60 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels maizena

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm circa 30 minuten voor het serveren de oven voor op 170ºC. Klop het eiwit stijf met de rest van de suiker. Spatel een derde van de eiwitten door de afgekoelde vla en roer rustig door elkaar. Schep dan de rest voorzichtig erdoorheen, zodat het geheel luchtig blijft.
  • 2 Verdeel over de schaaltjes en strijk de randen schoon. Bak de soufflés circa 20 minuten in het midden van de oven, tot ze een mooie hoogte hebben. Open de ovendeur tussendoor niet.
  • 3 Zet de soufflés vanuit de oven op bordjes, bestuif met poedersuiker en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 7 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier