6 personen
gemiddeld
25 min.
tussendoortje, nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Sinaasappel-wortelsorbet

Sinaasappel-wortelsorbet

ingrediënten


25 min
6 personen
1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse gember

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter citroensap

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter wortelsap

dit product is niet beschikbaar

300 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de suiker (of 250 g suiker en 50 g druivensuiker) met 300 ml water aan de kook en laat de suiker al roerend oplossen. Kook in tot een siroop en laat afkoelen.
  • 2 Meng de rest van de ingrediënten erdoor. Schep dit mengsel in een diepvriesdoos en laat 45 minuten bevriezen.
  • 3 Roer goed door met een vork en herhaal dit daarna 4 keer elk half uur. Neem de sorbet circa 15 minuten voor het serveren uit de diepvries.

bereidingstip

Vervang in dit recept het wortelsap door 500 gram gepureerd vruchtvlees van nectarines of perziken. . Neem kerriepoeder in plaats van kurkuma. . Door het toevoegen van druivensuiker blijft het sorbetijs wat zachter.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 1 gram