8 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Sinaasappelcake met chocoladeglazuur

Sinaasappelcake met chocoladeglazuur

ingrediënten


15 min
8 personen
3 eetlepels gekonfijte sinaasappelsnippers
125 gram extra pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

175 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels sinaasappelmarmelade
1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg één voor één de eieren toe en klop tot ze volledig zijn opgenomen. Voeg dan de sinaasappelrasp, -sap en marmelade toe en klop tot alles goed gemengd is.
  • 2 Voeg de bloem en het bakpoeder toe en klop kort tot een glad beslag. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Neem uit de vorm en laat volledig afkoelen.
  • 3 Verwarm de slagroom met de chocolade au bain-marie. Roer tot de chocolade volledig is gesmolten. Laat iets afkoelen en giet dan over de cake. Garneer naar wens met gekonfijte sinaasappelreepjes (zie tip).

bereidingstip

Maak zelf gekonfijte sinaasappelreepjes voor de garnering (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/gekonfijte-sinaasappelreepjes/">klik hier voor het recept</a>).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 7 gram