4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Sinaasappelcarpaccio met meloen en proseccosabayon

Sinaasappelcarpaccio met meloen en proseccosabayon

ingrediënten


25 min
4 personen
150 milliliter cava

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter prosecco

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

1 cantaloupemeloen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sinaasappellikeur
2 middelgrote sinaasappels

  • 1 Boen de sinaasappels schoon. Rasp 1 eetlepel van de schil, snijd enkele sliertjes voor garnering af en zet dit apart.
  • 2 Schil de sinaasappels dik en snijd ze in dunne plakken. Leg ze in een cirkel op 4 borden. Sprenkel de likeur erover en maal er een vleugje peper over.
  • 3 Schil de meloen en snijd het vruchtvlees in blokken, parten of steek er bolletjes uit. Leg de meloen in het midden van de sinaasappels.
  • 4 Klop voor de sabayon de eidooiers met de suiker lichtgeel en romig. Zet de kom op een pan heet water zodat de bodem het hete water niet raakt.
  • 5 Giet de Prosecco er in een straaltje bij en klop stevig circa 10 minuten tot het mengsel gebonden en schuimig is.
  • 6 De saus mag niet koken! Klop de sinaasappelrasp erdoor.
  • 7 Giet de lauwwarme saus over de meloen en garneer met sinaasappelschilletjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes