gemiddeld
30 min.
lunch, brunch, bijgerecht, ontbijt
home recepten Sinaasappelmangomarmelade

Sinaasappelmangomarmelade

ingrediënten


30 min
800 gram geleisuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

3 mango's

dit product is niet beschikbaar

5 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

750 gram sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 schone jampotten

  • 1 Schil de sinaasappels dik en snijd de schil van 2 sinaasappels, zonder witte velletjes, in reepjes.
  • 2 Snijd de partjes van alle sinaasappels uit de vliesjes en verdeel ze in stukjes of pureer ze grof.
  • 3 Kook 100 ml water met het kaneelstokje en de kruidnagels zachtjes circa 3 minuten. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels.
  • 4 Voeg het vruchtvlees van de sinaasappels, de sinaasappelschilletjes, mango, gemberpoeder, basterd- en geleisuiker toe en kook al roerend circa 5 minuten.
  • 5 Schuim de jam eventueel af. Laat iets afkoelen en schenk daarna in de potten.

bereidingstip

Gebruik deze jam in het recept sinaasappelkoekjes


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1200 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 289 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté