- 1 Snijd aan beide kanten van de sinaasappels een klein kapje af zodat je het vruchtvlees net ziet. Snijd dan van boven naar beneden langs de sinaasappel de schil weg, tot het vruchtvlees zichtbaar wordt.
- 2 Neem de sinaasappel in de hand boven een kom en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op voor de dressing. Snijd de witlof in de lengte in kwarten en daarna in schuitjes. Meng met de sinaasappelpartjes, kaas, peterselie en pecannoten in een grote kom door elkaar.
- 3 Klop de mosterd, azijn en honing met het sinaasappelsap los. Klop de olie er in een straaltje doorheen. Voeg dan de zure room toe en breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep vlak voor het serveren door de salade.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.