4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht, bijgerecht
home recepten Sinaasappelsalade met witlof en oude kaas

Sinaasappelsalade met witlof en oude kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels appelazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

100 gram pecannoten
1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

4 stronkjes witlof

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd aan beide kanten van de sinaasappels een klein kapje af zodat je het vruchtvlees net ziet. Snijd dan van boven naar beneden langs de sinaasappel de schil weg, tot het vruchtvlees zichtbaar wordt.
  • 2 Neem de sinaasappel in de hand boven een kom en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang het sap op voor de dressing. Snijd de witlof in de lengte in kwarten en daarna in schuitjes. Meng met de sinaasappelpartjes, kaas, peterselie en pecannoten in een grote kom door elkaar.
  • 3 Klop de mosterd, azijn en honing met het sinaasappelsap los. Klop de olie er in een straaltje doorheen. Voeg dan de zure room toe en breng de dressing op smaak met zout en peper. Schep vlak voor het serveren door de salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 10 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels