6 personen
gemiddeld
10 min.
bijgerecht
home recepten Sinaasappelsaus met rozemarijn

Sinaasappelsaus met rozemarijn

ingrediënten


10 min
6 personen
theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

175 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Boen de sinaasappel schoon. Rasp 1 theelepel van de schil en pers de vrucht uit.
  • 2 Klop de eidooiers en de dijonmosterd met de wittewijnazijn of 1 theelepel sinaasappelsap glad.
  • 3 Giet er al kloppend in een straaltje de zonnebloemolie en 25 ml sinaasappelsap bij en blijf kloppen tot een glad gebonden saus.
  • 4 Schep de sinaasappelrasp en de rozemarijn erdoor.

bereidingstip

Lekker bij gemarineerde varkenshaasje en tartaarvinkjes met serranoham.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 300 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 1 gram