-
1
Vet de springvorm in.
-
2
Verwarm de oven voor op 170ºC.
-
3
Breng
200 gram suiker met 125 ml water aan de kook.
-
4
Voeg het vanillemerg, -stokje en de sinaasappelplakken
toe aan het suikermengsel en kook
zachtjes in circa 10 minuten tot een siroop.
-
5
Maal 125 gram amandelschaafsel fijn en houd
de rest apart.
-
6
Klop de eieren met de rest van
de suiker en 2 zakjes vanillesuiker luchtig en
spatel het bakmeel, de boter en de fijngemalen
amandelen erdoor.
-
7
Verwijder het vanillestokje
uit de siroop.
-
8
Verdeel de sinaasappelplakken
met de siroop dakpansgewijs in een cirkel over
de taartbodem.
-
9
Schep het beslag erop en bak
de taart in het midden van de oven in circa 40
minuten goudbruin en gaar.
-
10
Laat de taart circa
10 minuten afkoelen. Rooster intussen de rest
van de amandelen goudbruin in een droge, hete
koekenpan.
-
11
Snijd de deegranden los en keer de
taart op een schaal.
-
12
Bestrooi met de geroosterde
amandelen en eventueel wat sinaasappelrasp.
-
13
Klop de crème fraîche los met de rest
van de vanillesuiker en serveer bij de taart.
bereidingstip
Vervang 50 ml water in de siroop door
sinaasappellikeur.