4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Singapore noedels met champignongehakt

Singapore noedels met champignongehakt

ingrediënten


20 min
4 personen
2 theelepels sesamolie

dit product is niet beschikbaar

125 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

2 preien

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 pakje Chinese eiermie
5 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 bakje kastanjechampignon

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer met hakmolen

  • 1 Veeg de champignons schoon. Maal ze in de hakmolen met de staafmixer tot fijn gehakt. Meng het gehakt met 2 el sojasaus en marineer 10 min.
  • 2 Kook intussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een wok 2 el olie. Bak de ui en de paprika 4 min. al omscheppend.
  • 3 Voeg de prei toe en bak in 3 min. knapperig gaar. Schep de groenten uit de wok.
  • 4 Schenk 1 el olie in de wok. Roerbak het champignongehakt in 4 min. gaar. Voeg de groenten en mie toe en bak nog 2 min. op een hoge stand.
  • 5 Meng de taugé door de mie en breng op smaak met de resterende 3 el sojasaus, sesamolie en peper (of sambal). Verdeel de mie over 4 borden of kommen.

bereidingstip

Breng pittig op smaak met sambal of bak met de ui 1 rode peper in ringetjes mee.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 382 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 14 gram