4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht
home recepten Sinterklaastrifle

Sinterklaastrifle

ingrediënten


15 min
4 personen
50 gram chocoladekruidnoten
500 milliliter vanillevla

dit product is niet beschikbaar

8 sinterklaas-chocolaatjes
chocoladecake

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel koek- en speculaaskruiden
500 milliliter slagroom uit spuitbus
4 eetlepels speculoospasta
100 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

1 blik mandarijn op siroop

benodigdheden

glazen schaal

vershoudfolie

  • 1 Laat de mandarijntjes uitlekken. Meng de roomkaas met de speculoospasta. Meng de slagroom met de speculaaskruiden.
  • 2 Snijd de cake in plakken en verdeel in een enkele laag over de bodem van de schaal. Schep het roomkaasmengsel erop en zet de chocolaatjes rechtop tegen de rand.
  • 3 Verdeel de mandarijntjes over de roomkaas en schenk de vanillevla erop. Schep de slagroom op de vla en dek de schaal af met vershoudfolie. Zet minimaal 1 uur in de koelkast. Bestrooi voor serveren met de kruidnoten.

bereidingstip

Je kunt de trifle tot 2 dagen van tevoren maken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 744 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 9 gram