4 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
recepten Sla-hapjes

Sla-hapjes

ingrediënten


15 min
4 personen
5 sprieten bieslook

dit product is niet beschikbaar

5 sprieten bieslook

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes beenhammen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels eiersalade

dit product is niet beschikbaar

50 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 krop sla

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Haal de buitenste bladeren van de krop, was en droog ze voorzichtig en bewaar ze voor een salade.
  • 2 Was acht van de binnenste kleinere bladeren in ijskoud water en droog ze voorzichtig.
  • 3 Kook de doperwten in circa 5 minuten beetgaar in water met zout en koel ze onder koud stromend water af.
  • 4 Laat ze goed uitlekken en vermeng ze met de eiersalade. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Leg op elk blaadje sla een plakje ham, een beetje eiersalade en fijngeknipt bieslook.
  • 6 Rol de sla op en steek vast met een prikker. Leg de rolletjes op een schaal. Garneer met de rest van de bieslooksprieten.

bereidingstip

Lekker met gebakken aardappeltjes of Franse frietjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 135 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté