4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Sla-stamppot met bloemkool, yoghurt en ei

Sla-stamppot met bloemkool, yoghurt en ei

ingrediënten


20 min
4 personen
2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram botersla

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 bloemkool

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappelstamppot

  • 1 Kook de aardappelen met de bloemkool in water met zout in ca. 15 min. gaar.
  • 2 Kook intussen de eieren in ca. 5 min. zacht. Spoel ze onder stromend water koud en pel ze voorzichtig.
  • 3 Giet de aardappelen met de bloemkool af. Stamp ze tot een smeuïge puree. Schep de yoghurt, sla en ¾ van de bosui erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de stamppot op 4 borden. Leg de zachtgekookte eieren erop en bestrooi met de rest van de bosuitjes.

bereidingstip

Lekker met piccalilly.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 337 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté