- 1 Leng de pot kippenbouillon aan met water tot je 1 liter bouillon hebt.
- 2 Spoel de spliterwten in een vergiet en zet ze op met de bouillon. Breng zachtjes aan de kook.
- 3 Voeg de helft van de knolselderij en de helft van de prei toe en laat circa 1 uur zachtjes koken met het deksel op de pan. Roer de soep regelmatig door.
- 4 Voeg circa 10 minuten voor het einde van de kooktijd de overige knolselderij en prei toe.
- 5 Breng de soep op smaak met een beetje bouillonpoeder of zout en peper.
- 6 Verhit intussen de olie in een koekenpan en roerbak hierin de pastinaak circa 5 minuten tot deze beetgaar en goudbruin is.
- 7 Schep de pastinaak met de selderij en peterselie door de soep. Verdeel de reepjes kipfilet erover.
- 8 Lekker met geroosterd (zuurdesem)brood.