4 personen
gemiddeld
60 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Slanke snert met pastinaak en gerookte kip

Slanke snert met pastinaak en gerookte kip

ingrediënten


60 min
4 personen
200 gram gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

bosje bladselderij

dit product is niet beschikbaar

200 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bouillonpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram preien

dit product is niet beschikbaar

150 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

250 gram spliterwten

dit product is niet beschikbaar

1 pot kippenbouillon met vlees

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leng de pot kippenbouillon aan met water tot je 1 liter bouillon hebt.
  • 2 Spoel de spliterwten in een vergiet en zet ze op met de bouillon. Breng zachtjes aan de kook.
  • 3 Voeg de helft van de knolselderij en de helft van de prei toe en laat circa 1 uur zachtjes koken met het deksel op de pan. Roer de soep regelmatig door.
  • 4 Voeg circa 10 minuten voor het einde van de kooktijd de overige knolselderij en prei toe.
  • 5 Breng de soep op smaak met een beetje bouillonpoeder of zout en peper.
  • 6 Verhit intussen de olie in een koekenpan en roerbak hierin de pastinaak circa 5 minuten tot deze beetgaar en goudbruin is.
  • 7 Schep de pastinaak met de selderij en peterselie door de soep. Verdeel de reepjes kipfilet erover.
  • 8 Lekker met geroosterd (zuurdesem)brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | SPAR oranje soesjes