4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Slastamppot met gehaktballetjes

Slastamppot met gehaktballetjes

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels knoflooksaus

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 kropsla

dit product is niet beschikbaar

olie

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

400 gram varkensbraadworsten
1 kilogram aardappelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

pureestamper

  • 1 Kook de aardappelen in water met zout in 12-14 min. gaar. Verwijder intussen het vel van de worsten en rol balletjes van het vlees.
  • 2 Verhit de boter of olie in een koekenpan. Bak de gehaktballetjes in 8 min. gaar. Snijd of scheur de sla in stukjes. Snipper de ui.
  • 3 Giet de aardappelen af. Vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de knoflooksaus en voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de sla en ui erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de slastamppot op 4 borden. Verdeel de gehaktballetjes erover en bestrooi met de gebakken uitjes.

bereidingstip

Liever vegetarisch? Vervang dan de gehaktballen door de plantaardige balletjes van Go Vega! Lekker voor je dagje zonder vlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 622 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 21 gram