4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch
home recepten Slawrap met zalm en mango

Slawrap met zalm en mango

ingrediënten


15 min
4 personen
1 kropsla

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

paprikapoeder
400 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

2 mango's

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de komkommer en mango met de helft van het limoensap.
  • 2 Bestrooi de zalm met paprikapoeder, zout en peper. Leg de zalm in de ovenschaal en gaar circa 10 minuten in de oven.
  • 3 Meng intussen de yoghurt met de rest van het limoensap, de peterselie, zout en peper. Neem de zalm uit de oven.
  • 4 Vul de slabladeren met het komkommermengsel en leg de zalmblokjes erop. Rol op en serveer de slawraps met de yoghurtsaus.

bereidingstip

Neem grote garnalen in plaats van zalm. . Vervang de peterselie door koriander of basilicum.. Grote bladeren van een krop- of ijsbergsla lenen zich prima als vervanger voor een bloemtortilla. Zo maak je lekker lichte wraps voor warme dagen. Gebruik de sla die overblijft in een salade bij een ander gerecht.

wijnadvies

De mango geeft de slawraps met zalm recept een klein zoetje, wat je ook terug kunt proeven in de Zuid-Afrikaanse Danie de Wet Chardonnay-Pinot Noir.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté