4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Sliptong in wittewijnsaus

Sliptong in wittewijnsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
8 witvisfilets

dit product is niet beschikbaar

8 sliptongfilets
250 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter visbouillon van tablet
2 eetlepels slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Klop de eidooiers los met de slagroom. Roer de bouillon en witte wijn door elkaar. Plaats een vuurvaste schaal in een oven met een temperatuur van ca. 100°C.
  • 2 Verhit het bouillon-wijnmengsel in een wijde koekenpan. Leg de visfilets in het hete vocht en pocheer ze in ongeveer 4 minuten net gaar. De filets mogen niet koken en uit elkaar vallen. De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de filets.
  • 3 Schep de filets uit de pan in de voorverwarmde ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie om de filets warm te houden.
  • 4 Roer met een garde enkele lepels van het visvocht uit de koekenpan bij de losgeklopte eidooiers. Giet dit mengsel al roerend terug in de koekenpan en laat het op een matige hittebron binden.
  • 5 Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de saus over de visfilets.
  • 6 Eet hier aardappelpuree en spinazie bij.

wijnadvies

Kies voor de beste muscadet die u kunt vinden, het liefst een Muscadet sur Lie!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté