2 personen
hoofdgerecht

Snel stoofpotje van runderreepjes met peperkoek en bockbier

terug naar recept
home recepten Snel stoofpotje van runderreepjes met peperkoek en bockbier

Snel stoofpotje van runderreepjes met peperkoek en bockbier

ingrediënten


2 personen
1 snuf zout
1 snuf versgemalen peper
1 klontje roomboter
300 gram stoofpeertjes
2 eetlepels fijngesneden krulpeterselie
400 gram voorgekookte aardappels
1 plakje peperkoek
2 eetlepels grove mosterd
2 dl runderfond
1 flesje bockbier
1 eetlepel tomatenpuree
1 kwart knolselderij
1 prei
1 winterwortel
1 eetlepel tarwebloem
400 gram runderreepjes

  • 1 Schil de winterwortel en snijd in halve plakjes. Was de prei en snijd in ringen. Maak de knolselderij schoon en snijd in kleine blokjes.
  • 2 Verwarm in een stoofpan een klontje roomboter tot deze bruin kleurt en bak er op hoog vuur de runderreepjes in aan. Kruid met zout en peper en voeg de groente toe.
  • 3 Laat even meebakken, voeg dan de tarwebloem toe, schep goed om en voeg de tomatenpuree toe.
  • 4 Blus de pan af met het bier, breng aan de kook en voeg de fond toe.
  • 5 Voeg de mosterd en de verkruimelde peperkoek toe en breng het geheel tegen het kookpunt.
  • 6 Laat ongeveer 20-25 minuten zachtjes pruttelen en breng indien nodig verder op smaak.
  • 7 Kook ondertussen de aardappels 5 minuten op in gezouten water. Giet af, schep terug in de pan en voeg een klontje roomboter en de peterselie toe. Dek af met een deksel en laat nog 5 minuten staan.
  • 8 Serveer de aardappels in een diep bord en schep er het stoofpotje op. Serveer er de stoofpeertjes apart bij.