2 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Snelle aardappel-doperwtencurry

Snelle aardappel-doperwtencurry

ingrediënten


15 min
2 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

2 naanbroden

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 snufje chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

450 gram krieltjes

dit product is niet beschikbaar

450 gram aardappelblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de zonnebloemolie in een grote pan, voeg de knoflook en aardappel toe en roerbak circa 5 minuten.
  • 2 Voeg een snuf chilipoeder, de komijnpoeder en kurkuma toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng afgedekt aan de kook. Kook tot de aardappeltjes volledig gaar zijn. Rooster intussen de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de doperwten.
  • 3 Meng de doperwten goed met de curry. Schep de curry in kommen en bestrooi met de koriander. Serveer met de naan en partjes limoen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 870 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 129 gram
eiwit 26 gram